A XXI. Magyar Épületgépészek Napját, 2016. december 1-jén és 2-án, a hagyományok tisztelete és a folyamatos megújulás jegyében rendeztük meg. A kétnapos rendezvénysorozat a BME K, D és R épületeiben, illetve a K épület melletti szabadtéren került megrendezésre.

Csütörtökön ünnepi konferencián emlékeztünk meg a 65 éves épületgépész felsőoktatásról és Macskásy professzorról. A pénteki hagyományos kiállítás, konferencia és MMK szakmai továbbképzés mellett négy kísérő rendezvény is zajlott, melyek témái az épületgépészeti szakoktatás, a napenergia, a hűtéstechnika és a kémények körüli aktuális kérdések megvitatása voltak.

Egy különleges program is várt az érdeklődőkre, a Gépész Forma-1 by VGF (részletesebben cikkünkben a 6. oldalon). Mindkét szakmai nap esti programmal zárult. Csütörtökön az Épületgépész All Stars zenekar örömkoncertje volt az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék Stokes laborjában, pénteken pedig az Intercontinental szálló báltermében a hagyományos Épületgépész Bál.

Örömmel láttuk húsz év után újra a színpadon kollégánkat, Becz Attilát – immár leánya kíséretében. A rendezvényről további részletek a talalkozzunk.hu honlapon találhatók.

Köszönjük a felkért hazai és külföldi előadóknak és kiállítóknak a részvételt, mellyel hozzájárultak a rendezvény látogatóinak magas szintű tájékoztatásához, szakmánk átfogó bemutatásához. Köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették a kétnapos rendezvény létrejöttét, ezzel az épületgépészetben tevékenykedők immár huszonegyedik találkozását!

Találkozzunk 2017-ben is! Tervezze be és jegyezze be naptárjába!

 • Épületgépészeti Oktatás Napja, 2017. november 30.
 • XXII. Magyar Épületgépészek Napja, 2017. december 1.

Köszönöm a Szervező Bizottság tagjainak, hogy az egyre bővülő rendezvény megvalósításban részt vállaltak: Illés Zoltán, Kajtár László, Till Gábor, Zoltán Attila, Virág Zoltán. Köszönet az IMS Budapest Kft. kiváló munkatársainak a precíz lebonyolításért!

Kugler Géza, a Szervező Bizottság elnöke

Év emberei 2016

Az Épületgépészek Napi bálon kihirdették az idei év embereit a kategóriákban

 • Diplomadíj pályázat: Létesítménymérnök MSc képzés: Cakó Balázs
  A díjat felajánlotta a Weishaupt Hőtechnika Kft.
 • Nemzetközi PhD szekció: Ema Némethova
  A díjat felajánlotta a TGA Consult Kft.
 • Az Év Épületgépész Tervezője: Szakál Szilárd.
  A díjat felajánlotta a Viessmann Fűtéstechnika Kft
 • Az Év Épületgépész Oktatója: Herczeg Levente.
  A díjat felajánlotta az Ariston Thermo Hungária Kft.
 • Az Év Épületgépész Mérnöke: Netoleczky Károly
  A díjat felajánlotta az Essmann Hungária Kft.
 • Épületgépészetért Díj: Birtók András, Erdei István, Dr. Láng Péter
 • Az Év Épületgépész Márkaképviselője: Gulyás Gyula
  A díjat felajánlotta FŐTÁV – Budapest Távhőszolgáltató Zrt.
 • Az Év Épületgépész Kivitelezője: Prokop Miklós
  A díjat felajánlotta a REHAU Forgalmazó Kft