PROJEKTINFORMÁCIÓK
GINOP-2.1.8-17-2018-03449

A TGA Consult Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:

Jelen projekt keretében olyan eszközöket szereztünk be, amely a vállalkozásunknál a támogatási kérelem benyújtásakor nem állt rendelkezésre. A gazdasági tevékenység hatékonyságának, jövedelmezőségének javítása is megvalósult.

3D nyomató szett: Tervezőirodánkat 3D prototípusgyártási és lézeres mérési képességgel felruházva képesek leszünk a bemért épületrészek modellre történő pontos visszavezetésére, a modellek kézzel fogható kicsinyített másának elkészítésére. Az adaptív innováció révén lehetőségünk nyílik majd a bemutató épületmodellek, épületrészletek, gépészeti bemutatódarabok elkészítésén túl funkcionális egyedi és különleges idomok, szerelési kellékek, tartók, egyedi kialakítású dobozok, villamos szerelvények, valamint kisebb gépelemek gyártására, melyekre eddig nem voltunk képesek. A 3D nyomtató nem csak az egyedi geometriájú alkatrészek megvalósításában segít, hanem a piacon kapható, de túl nagy átfutási idővel beszerezhető alkatrészek szűkös határidővel történő előteremtése esetén is nagy segítséget jelent. A nyomtató nélkül a beszállítókra kell hagyatkoznunk minden esetben. A most megpályázott 3D nyomtató különleges SLS technológiával nyomtat így olcsó alapanyagokkal dolgozik és kifejezetten jó felbontású alkatrészek létrehozására képes. Nem kell a járulékos állványszerkezetet az alkatrészekhez hozzányomtatni, mert a technológia ezt nem követeli meg, így csőszerelvények és esetleges kicsinyített épületmodellek esetén a fal mentén futó csövek és kábeltálcák különösebb többletmunka nélkül nyomtathatók.

Trimble RTS 873 robotizált mérőállomás: Kivitelezési munkáink ezzel a lézermérő és jelölő mérőállomással jelentős mértékben javulnak, elrugaszkodhatunk a hagyományos, pontatlan és sokszor nem is alkalmazható mérési és jelölési módszerektől. Az eszköz által lehetőségünk lesz pontos jelölést és precíziós szerelést végezni. Az automata működésű gépnek köszönhetően a jelölési folyamat nagymértékben felgyorsul. Egy-egy kivitelezési munka során az esetlegesen fúrandó lyukak száma több ezer is lehet. Ezzel a profi eszközzel naponta ezres nagyságrendben lehet pontosan furatpozíciót jelölni akár a mennyezetre, padlóra vagy a falakra. A munkavégzés ezzel az eszközzel sokkal jobb minőségű munkát eredményez mint a hagyományos mérési eszközökkel, a gép felületi hibakorrekciójának köszönhetően.

GW Instek GPT-9802 Átütésvizsgáló villamos laboreszközzel a szerelőink és villamosmérnökeink teljesen automatizált AC/DC szigetelésiellenállás- valamint átütésifeszültség-teszteket végezhetnek. A vizsgálatokat többféle villamos biztonsági szabványnak (IEC, EN, UL, CSA, GB, JIS) megfelelően végezhetjük, így az ügyfelek olyan igényeinek is eleget tehetünk, mely a korábbi kivitelezési munkáink során nem állt rendelkezésünkre. Ezzel az eszközzel tehát a bizonyítottan biztonságos villamos szerelést tudjuk majd biztosítani.

GW Instek GSP-730 Spektrum analizátorral a mikroelektronikai áramkörök működését tudjuk figyelemmel kísérni. A műszer lehetővé teszi villamosmérnökeink számára, hogy az épületautomatizálási rendszereink működését valamint az áramkörök belső és egymás közötti kommunikációjának zaj és zavarjeleit és az elektromágneses kompatibilitási problémáit felderítsük. A projekt azért jelent újdonságot a vállalkozásunk számára, mert olyan modern technológiai eszközök kerülnek napi használatba, amelyek egy mai cég számára számtalan előnyt biztosítanak, így új lehetőségek nyílnak meg a cégünk működésében. A megpályázott új eszközök az elvégzett munka minőségére, gyorsaságára, áraira és vállalkozásunk arculatára is előnyösen hatnak.

Saját 6 fős kutatás-fejlesztési csapatunk gondoskodik a tapasztalatok minél hatékonyabb visszatáplálásáról a mindennapi munkafolyamatokba. Saját, hálózatunkon elérhető munkafolyamatkezelő rendszerünk támogatja mérnökeink munkáját, de a hatékonysági törekvéseink ma már túlmutatnak saját kereteinken.

A beszerzett gépek révén egy olyan technológiai újítással gazdagodik társaságunk, amelynek következtében eddig még kiaknázatlan K+F+I lehetőségeink ösztönzése által évekig behozhatatlan piaci előnyre tennénk szert a konkurenciával szemben, megnövekszik megrendelőink elégedettsége, továbbá a folyamat eredményeként fenntartható munkahelyek jönnek létre nem utolsó sorban pedig új piaci lehetőségek nyílhatnak meg előttünk.

A technológia alkalmazása egyértelműen a termelékenységünk növelését eredményezi, a költség és időbeni ráfordítás csökkenése mellett. Az új technológia beszerzésével több munka végezhető el egységnyi idő alatt, ami árbevétel növekedést hordoz magában, és a munkahelyek hosszútávú megtartását.

A megvalósítás helyszíne: Dunaújváros, Belterület 844/4/A/1.
• A projekt bekerülési költsége: 17 286 335,- Ft
A megítélt támogatás összege: 8 643 166,- Ft
A megítélt támogatás mértéke (%): 50
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2019.05.02 – 2020.03.31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.