GINOP-1.2.1-16-2017-01073
A TGA Consult Kft. kapacitásbővítő projektje

 

A TGA Consult Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:

A pályázat elsődleges koncepciója az volt, hogy a piacon egyedinek számító, korszerű, moduláris jellegű minimál stílusú passzívházat fejlesztünk, melyek többek között hatalmas ablakfelületekkel, letisztult belső terekkel, környezetbarát jelleggel rendelkeznek.
Az eszközök kiválasztásánál elsődleges célunk az volt, hogy a magas hozzáadott értékű folyamatok gépesítését valósítsuk meg, melyek súlyozottan a beltéri burkolatot képező faalapú burkolati panelek feldolgozását igényelte.
Az erőforrásaink lehetőségeihez, illetve a munkaerőpiaci viszonyok alakulásával kapcsolatban be kellett látnunk, hogy a nagy járulékos hulladékkal járó és komplex technológiát igénylő faipari folyamatokat egyéb speciális ablakgyártási és összeszerelési munkafolyamatokra cseréljük, így ebben a fázisban a projekt új irányt vett.
A nagy mennyiségű rendszerelemeket képező félkész faárut külső beszállítóval oldottuk meg, így első lépésként egy neves gyártóval leszerződve minimálkeretes alumíniumprofilból készült prémium osztályos nyílászárók gyártásába kezdtünk, mely procedúra egy bérelt 3500 nm2-es csarnokban zajlott le Dunaújvárosban.
Azért döntöttünk a módosítás és irányváltás mellett, mert ezzel nem csak, hogy a CUBUS ház legmagasabb hozzáadott értékű feladatait végezzük, de a jelenlegi licenszpartnerünktől vásárolt rendszert (Orama Minimal Frames) további kiegészítő megoldásokkal láttuk el.
Értékesítési szempontból széles körben eladható termékről van szó, mivel üzlethelyiségek, szállodák, irodaépületek mellett családi házak építésénél is egyaránt alkalmazható, ezért nem csak a hazai piacot, de az európai Orama licenszparnereket is ki tudjuk szolgálni.

A projekt bruttó bekerülési költsége: 337 584 392,- Ft
A megítélt támogatás összege: 168 792 196,- Ft
A megítélt támogatás mértéke: 50%
A projekt megvalósításának fizikai befejezése: 2021.03.01.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.