Az idei évben került második alkalommal megrendezésre a Mérnökfutam elnevezésű országos mérnökverseny, a Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének (IAESTE Hungary) szervezésében.

Informatikus, gépész és villamosmérnök-hallgatók mérettek meg egymással saját szakterületükön az egyetemek és a rendezvényt támogató partnerek által előkészített feladatok során. A főszervező, Irmes Bence elmondása szerint, a futam célja, hogy áthidalják a vállalatok és a mérnökhallgatók közötti szakadékot, illetve, hogy biztosítsanak egy olyan fórumot, ahol az ország minden részéről érkezett csapattagok ismerkedhetnek, és tapasztalatot cserélhetnek.A versenyen az ország műszaki felsőoktatási intézményeiből közel 200 hallgató, 62 csapata jelentkezett. A verseny első fordulója online felületen zajlott október 25-én, amikor is a versenyzőknek az Óbudai Egyetem tanszékei által kidolgozott feladatokkal kellett megbirkózniuk. Ezt követően 18 csapat 54 hallgatója, jutott tovább az élő fordulóba, ahol az első napon, november 20-án, a rendezvényt támogató vállalatok – a Nokia, az Infineon Technologies, a Bosch group, az evosoft Hungary, a T-Systems Magyarország és a TGA Consult – által összeállított komplex feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak.

A megoldások elkészítésre 24 óra állt a versenyzők rendelkezésére, majd másnap következett a megoldásokat bemutató prezentációk sora. A verseny eredményhirdetése ebben az évben is a Magyar Mérnökhallgatókért Emlékérem átadásával kezdődött. Az elismerést idén Drimál István és az evosoft Kft. vehették át.

(forrás: bme.hu)